Ga een nieuwe uitdaging aan.

Powered by Blogger





Subscribe with Bloglines

Listed on BlogShares

GeoURL

Blogarama - The Blog Directory



Blog Directory & Search engine







Blingo

LinkSpot.nl




Thursday, July 07, 2005

Beste fietsregio in Nederland

De Nederlandse Stichting Landelijk Fietsplatform heeft het Nederland Fietsland doorgemeten en vergeleken. De resultaten zijn tot uitdrukking gekomen in de vorm van de brochure 'Inzicht in Nederland Fietsland 2004' van het Fietsplatform.

Het vergelijken van Nederland Fietsland is uitgewerkt via een benchmarkonderzoek. Dit betreft een vergelijkend en rangschikkend onderzoek naar de kwaliteiten van regio’s op recreatief fietsgebied.

Voor het onderzoek zijn zes regio’s onder de loep genomen: Drenthe, Achterhoek, Veluwe, Gelders Rivierengebied, KAN-gebied (regio Arnhem-Nijmegen) en de Utrechtse Heuvelrug.

De regio's zijn onderling met elkaar vergeleken op Landschap, voorzieningen, beleid, product en promotie. De aandacht was vooral gericht op mate van stilte, toegankelijkheid natuurgebieden, fietsdrukte, bewegwijzerde routes, fietsbeleid, fietsbudget, onderzoek en aantal fietsverhuurlocaties.

De Achterhoek kwam bij de vergelijking tussen deze belangrijke fietsregio’s als winnaar uit de bus.

Onlangs zijn de resultaten vrijgekomen van een vervolgonderzoek: de landelijke quick scan. Daarbij is alleen gekeken naar Landschap en voorzieningen.

Nederland is voor dit doel in 32 regio’s ingedeeld: landschappelijke en/of bestuurlijke eenheden die in grote lijnen overeen komen met de toeristische regio-indeling.

In het eindklassement staan de Waddeneilanden op 1, gevolgd door de Kop van Overijssel op 2 en Kempen en Peelland op 3.

Dit is de top tien van aantrekkelijke fietsroutes in Nederland voor wat betreft Landschap en voorzieningen:

Waddeneilanden
Kop van Overijssel
Kempen en Peelland
Veluwe
Zeeuws Vlaanderen
Drenthe
Achterhoek
Noord- en Midden-Limburg
Twente

Download de brochure "Inzicht in Nederland fietsland 2004" op de publicatie sitevan de Stichting Landelijk Fietsplatform.

0 Comments:

Post a Comment


<< Home










Copyright © 2000 - DanGa Design