Ga een nieuwe uitdaging aan.

Powered by Blogger





Subscribe with Bloglines

Listed on BlogShares

GeoURL

Blogarama - The Blog Directory



Blog Directory & Search engine







Blingo

LinkSpot.nl




Saturday, July 09, 2005

De Gentse Feesten tot in de eeuwigheid

Voor de 36ste keer vinden dit jaar de Gentse Feesten plaats rond Sint-Jacobs en het Baudelopark. De Feesten starten iedere zaterdag vóór de derde zondag van juli, tot en met maandag tien dagen later.

Zelf heb ik heel wat jaren rondgelopen in de straten, op pleintjes en in tenten gedurende de Gentse Feesten. Maar dat is nu alweer 15 jaar geleden toen ik nog in de buurt woonde. De Gentse Feesten zijn ondertussen uitgegroeid tot een spektakel van wereldformaat.



In de Top50 van Europese evenementen samengesteld door de onafhankelijke website "LokaleFestiviteiten.com" nemen de Feesten de derde plaats in. De Feesten moeten in de stand enkel "Las Fallas de Valencia" (Valencia, Spanje) en het "Münchner Oktoberfest" (München, Duitsland) laten voorgaan.

Op basis van 12 criteria (w.o. grootschaligheid, een degelijke organisatie, heldere communicatie, originaliteit, cultureel niveau) en diverse plaatsbezoeken werd uit 1000 Europese evenementen een "Top 50" samengesteld. Een prachtig resultaat en een aanrader voor iedereen die deze zomer in de buurt van Gent komt.

Het aanbod aan festiviteiten is veelzijdig en het 10-daagse programma zit propvol.
Je zult moeten kiezen want er vindt veel tegelijkertijd plaats.

Zo vinden er alleen al 4 muziek-festivals plaats:
- Blue Note Festival
- Internationaal Straattheaterfestival
- International Puppetbuskersfestival
- 10 Days Off


Suggesties van mijn kant:
- Bezoek de D a g v a n d e l e g e p o r t e m o n n e e s op de laatste maandag van de Feesten. Altijd een feest om mee te maken maar zorg dat je wat geld op zak hebt. Tijdens deze Feest- en avondmarkt vindt het Kampioenschap van België voor demonstreerders-standwerkers plaats. En al wil je het niet je komt gegarandeerd met wat gekochte spulletjes thuis.

- Bezoek Gent op 21 juli, de Nationale Belgische feestdag. Met vuurwerk en het Straattheaterfestival een dag bij uitstek om in Gent rond te lopen.

Gent beschikt over een Viersterrencamping "de Blaarmeersen" aan de rand van de stad. Gedurende de Feesten bruist het leven op het tenten kamp. Honderden verschillende nationaliteiten zullen komen en gaan. Reserveren is niet mogelijk gedurende de Feesten. Schuif gewoon aan bij de rest van de kampeerders en haal je talenknobbel boven.


Wil je meer weten, bezoek dan de website Gentse Feesten.

Aan de kinderen is ook gedacht, bezoek de website Gentse Feesten for kids.

0 Comments:

Post a Comment


<< Home










Copyright © 2000 - DanGa Design