Ga een nieuwe uitdaging aan.

Powered by Blogger





Subscribe with Bloglines

Listed on BlogShares

GeoURL

Blogarama - The Blog Directory



Blog Directory & Search engine







Blingo

LinkSpot.nl




Tuesday, September 06, 2005

De Milieubarometer

Steeds meer recreatiebedrijven hebben een Milieubarometer. De Milieubarometer is het middel om de milieuprestaties te meten en te communiceren naar de gasten.

Maar wat is nu de Milieubarometer en welk voordeel heeft u als recreant?

De Milieubarometer is hét keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. De Milieubarometer is er voor campings, bungalowparken, groepsaccommodaties, hotels, pensions, restaurants en conferentiecentra. Op dit moment wordt een Milieubarometer ontwikkeld voor minicampings (kamperen bij de boer). Mogelijk komt er ook een Milieubarometer voor andere sectoren binnen de recreatiesector.

Bedrijven met een Milieubarometer gaan bewust om met het milieu en de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit.

Het is een keurmerk met de garantie dat het bedrijf aan zekere milieuvoorwaarden voldoet. Garantie, omdat het keurmerk periodiek wordt gecontroleerd door een onafhankelijk keuringsbedrijf.

Het doel van de Milieubarometer is aan de ene kant het sparen van het milieu door minder gas, water en elektra te verbruiken en minder afval te produceren, maar aan de andere ook om kosten te besparen.

Voor de recreant moet merkbaar zijn dat milieu en natuur voor het bedrijf buitengewoon belangrijk zijn.

De Milieubarometer bestaat uit een aantal verplichte maatregelen, en een keuze uit een aantal optionele maatregelen. Hoe meer optionele maatregelen zijn genomen, hoe hoger het niveau van de Milieubarometer. De Milieubarometer kent drie niveaus, deze zijn te herkennen aan het rondje links in het beeldmerk van de Milieubarometer:

Brons

Zilver

Goud

Het hoogste, gouden niveau valt samen met het landelijk gewaardeerde Milieukeur, de erkenning van de Stichting Milieukeur.

De verplichte maatregelen zijn vooral van administratieve aard en gaan over het treffen van maatregelen zoals waterbesparende kranen, het scheiden van afval en zoveel mogelijk apart afrekenen van energiegebruik. Het keurmerk vraagt van u als gast ook een omgevingsbewust gedrag om milieu- en energiebelasting laag te houden.

De optionele maatregelen bevatten o.a. het gebruiken van duurzame energiebronnen en de aanwezigheid van een grijswaterinstallatie.

De Milieubarometer wordt beheerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. Deze door RECRON opgerichte stichting is verantwoordelijk voor de juiste toepassing en controle van de Milieubarometer.

De stichting stelt de eisen op waaraan moet worden voldaan om voor de Milieubarometer in aanmerking te komen en voert de keuringen uit of laat deze uitvoeren.

Voor meer informatie bezoek de website www.milieubarometer.com

0 Comments:

Post a Comment


<< Home










Copyright © 2000 - DanGa Design