Ga een nieuwe uitdaging aan.

Powered by Blogger





Subscribe with Bloglines

Listed on BlogShares

GeoURL

Blogarama - The Blog Directory



Blog Directory & Search engine







Blingo

LinkSpot.nl




Thursday, September 08, 2005

Internationale Blauwe Vlag en Vaantje

De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding. De onderscheiding wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

Deze stranden en havens hebben volgens de onafhankelijke milieuorganisatie Foundation for Environmental Education (FEE) schoon en veilig water en bieden een mooie en gezonde natuur. De Blauwe Vlag-campagne wordt in Nederland uitgevoerd door de ANWB in opdracht van FEE-Nederland.

De landen en regio's die een onderscheiding hebben gekregen kunnen bekeken worden op de website van de Blue Flag.
Maar ook op de website van de ANWB.

Een Nederlandse website de Blauwe Vlag is nog in aanbouw.

In Nederland zijn dit jaar 40 stranden en 44 jachthavens onderscheiden.
In België 6 stranden en 6 jachthavens.

De Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag het internationale symbool voor schone stranden en jachthavens.

De Blauwe Vlag-toekenning is één jaar geldig. Elk jaar wordt gecontroleerd of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen. Na een nationale nominatie kent de internationale jury al dan niet de Blauwe Vlag toe. Ook in het buitenland geeft de Blauwe Vlag de zekerheid van een schone en veilige omgeving.


In navolging op de Blauwe Vlag introduceren FEE en de ANWB een bijzondere variant op de Blauwe Vlag: het Blauwe Vaantje. Dit milieukeurmerk is er voor booteigenaren en schippers die zich op het water verantwoord, zorgzaam en milieuvriendelijk gedragen.

Om voor het Blauwe Vaantje in aanmerking te komen moeten booteigenaren en schippers aan een aantal gouden regels voldoen, zoals geen afval in het water gooien, respecteren van kwetsbare natuurgebieden en het gebruik van milieuvriendelijke verf, afbijt en schoonmaakmiddelen. Het Blauwe Vaantje is, na ondertekening van de gedragsregels, verkrijgbaar op de kantoren van de Jachthavens die de Blauwe Vlag voeren.

0 Comments:

Post a Comment


<< Home










Copyright © 2000 - DanGa Design