Ga een nieuwe uitdaging aan.

Powered by Blogger





Subscribe with Bloglines

Listed on BlogShares

GeoURL

Blogarama - The Blog Directory



Blog Directory & Search engine







Blingo

LinkSpot.nl




Saturday, October 01, 2005

Cruisen een droom of realiteit

Langzaam doet u uw ogen open en u beseft dat u in een riant kingsize bed ligt. Nog slaperig loopt u naar het raam en trekt het gordijn open. Voor u uit ziet u de zon die prachtig weerkaatst in het heldere blauwe water. Aan de horizon ziet u nog net iets van een onbewoond eiland. Na een glas jus ‘d orange gedronken te hebben gaat u naar het dek om lekker wat rond te slenteren.

Met deze woorden stap je aan boord van de website www.weekjecruisen.nl.

Een uitnodiging die ik niet kon weerstaan op zoek naar leuke wetenswaardigheden. Inderdaad onder het hoofdstuk Cruisebestemmingen worden 8 populaire bestemmingen uitbundig beschreven. De mooiste plekjes ter wereld, van Alaska tot Panama, worden gepresenteerd. Deze Cruises neem wel meer tijd in beslag dan een week. Een Cruise door Nederland, België of Duitsland is geen onderdeel van de bestemmingen.

Het reisaanbod op de site wordt verzorgd door Tradedoubler, een online marketing bedrijf. Tradedoubler doet vooral zaken met grote reisbureaus en zorgt voor het plaatsen van aanbiedingen op honderdduizenden kwalitatieve websites in heel Europa. Verwacht dus geen reisaanbiedingen op de site zelf.

Wil je weten wat je aan boord van zo'n Cruiseschip kunt beleven dan kijk even onder het hoofdstuk Cruiseschepen. Daar legt men globaal uit wat er op het gemiddelde cruiseschip aanwezig is.


Ik ben op zoek gegaan naar Cruisetochten dichter bij huis. Een tocht die maar een week in beslag neemt. Op de website www.cruiselife.nl vind je onder het kopje Cruisegebieden een overzicht van alle Cruisegebieden over de hele wereld. Cruiselife claimt onafhankelijke cruiseinformatie te verschaffen aan haar bezoekers. Wat gezien het ontbreken van marketing en sales advertenties wel eens waar kan zijn.

Een heerlijke website om eens rond te neuzen. Vooral de fotogalerie's van Cruiseschepen met een beschrijving van de voorzieningen aan boord zijn indrukwekkend.



Ga aan boord van het Cruiseschip de Jewell of the Seas en geniet van alle luxe en voorzieningen.



Het cruisen in Europa is zeer uit gebreid. Van de Noordkaap tot Gibraltar en van Ierland tot Turkije. Cruises op de Noordzee lijken niet te bestaan, maar toch heb ik wat mogelijkheden gevonden in Europa.


Via het kopje Links ben ik op de website cruise.startkabel.nl terecht gekomen. Waar je verschillende soorten cruises kunt vinden van Cruises op de Noordzee tot Rivier Cruises in Europa.

WT cruises verzorgt Rivier Cruises in Europa. WT Cruises is de werkmaatschappij van Stichting Water Transport (SWT). Er is een oude band tussen de SWT en de vrachtvaart. SWT werd in 1948 opgericht om namens de binnenlandse binnenvaart in Nederland contractonderhandelingen te voeren met grote verladers, zoals de NPRC dat al deed voor de internationale transporten. Het ladingaanbod viel echter s’zomers wat tegen. Als alternatieve 'lading' werden mensen rondgevaren, gebruik makend van de accommodatie die men aan boord had. Deze accommodatie was niet altijd optimaal. Daarmee ontstond er een geheel nieuwe sector; de passagiersvaart.

Gebieden in Duitsland, Nederland, België en Oostenrijk worden aangedaan tijdens cruisetochten met WT Cruises. Bezoek de website van WT Cruises en bekijk zelf wat de mogelijkheden zijn. Mogelijk ga ik binnenkort eens een riviercruise maken en komen we elkaar tegen.

Al surfend heb ik vandaag een blog gevonden van iemand die zichzelf Cruise Expert noemt. De moeite waard om eens te bezoeken, zeker vanwege al de prachtige plaatjes.
Surf even naar www.mediterraneancruise.blogspot.com

0 Comments:

Post a Comment


<< Home










Copyright © 2000 - DanGa Design